About the Departmental Exam

ATATÜRK ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS YAZILI SINAVI

Atatürk Enstitüsü Yüksek Lisans yazılı sınavı 5 Haziran 2020 Cuma günü saat 10:00’da yapılacaktır.

Sınav Zoom programı üzerinden yapılacaktır.

Belirtilen günde saat 9:45’de sizlere başvuru formunda belirttiğiniz e-posta adresi üzerinden bir Zoom linki gönderilecektir.

El yazısı ile cevaplanan sorular e-posta ile

adreslerine gönderilecektir.

Sınav sadece içinde sizin olacağınız bir odada yapılacak ve kamera tüm sınav süresince mutlaka açık olacaktır.

Sorular İngilizce olarak cevaplanacaktır. Hazırlık sınıfına başvuran adaylar Türkçe cevaplayacaklardır.

Internete ulaşım problemi olup Zoom üzerinden sınava katılamayacak adayların en geç 4 Haziran 2020 Perşembe günü saat 10:00’a kadar yukarıdaki üç e-posta adresine durumlarını yazmaları ve temasa geçmeleri gereklidir.

Sınav 90 dakika olacaktır.

ATATÜRK ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS SÖZLÜ SINAVI

Atatürk Enstitüsü Yüksek Lisans sözlü sınavı 8 Haziran 2020 Pazartesi günü saat 10:00 ila 17:00 saatleri arasında yapılacaktır.

Sınava yazılı sınavda başarı gösteren öğrenciler davet edilecektir. Yazılı sınavda başarı gösterenlerin listesi en geç 7 Haziran günü saat 17:00 itibariyle Enstitü web sitesinden (www.ata.boun.edu.tr) duyurulacaktır.

Sınav Zoom programı üzerinden yapılacaktır. Adayların başvuru formunda belirttikleri telefonlarının yanında olması önemlidir. Web sitemizden (www.ata.boun.edu.tr) hangi adayın hangi zaman diliminde çağrılacağı duyurulacaktır.

Başvuru formunda belirttiğiniz e-posta adresine bir Zoom linki gönderilecek ve Zoom programı üzerinden sözlü sınav gerçekleştirilecektir.

Sınav sonuçları Enstitü web sitesinden duyurulacaktır.

THE ATATÜRK INSTITUTE GRADUATE ENTRANCE (MA) WRITTEN EXAM

The Atatürk Institute graduate entrance written exam (MA) will take place on June 5, 2020 at 10:00.

The exam will be conducted via Zoom software. A Zoom link will be sent to your email address that you used in the application form. It will be sent to you exactly at 9:45.

The students will answer the questions by using their handwritings. The answers must be immediately emailed directly to the following email addresses:

mkaraome@boun.edu.tr

Your camera must be open throughout the exam and you must be alone in the room.

The answers will be in English.

The exam will be 90 minutes.

Those candidates who do not have internet access should contact the above emails no later than June 4, 2020 at 10:00.

THE ATATÜRK INSTITUTE GRADUATE ENTRANCE ORAL EXAM

The exam will take place on Monday, June 8, 2020 between 10:00 and 17:00.

The candidates who will be successful in the written exam will be invited to the oral exam. The names of those candidates will be announced on the Institute web page (www.ata.boun.edu.tr) no later than June 7, 2020 at 17:00.

The oral exam will take place by using Zoom software. The candidates must have their phone numbers used in the application form with them. An approximate time interval list will be given for each student.

A Zoom link will be sent to your emai address used in the application form.

ATATÜRK ENSTİTÜSÜ DOKTORA SINAVI

Atatürk Enstitüsü doktora sınavı 11 Haziran 2020 Perşembe günü saat 10:00 ila 17:00 saatleri arasında yapılacaktır.

Doktoraya başvuran adaylar için sadece sözlü sınav yapılacaktır. Sınava başvuran tüm adaylar katılacaktır.

Sınav Zoom programı üzerinden yapılacaktır.

Web sitemizden (www.ata.boun.edu.tr) hangi adayın hangi zaman diliminde çağrılacağı duyurulacaktır. Adayların başvuru formunda belirttikleri telefonlarının yanında olması önemlidir.

Internete ulaşım problemi olup Zoom üzerinden sınava katılamayacak adayların en geç 4 Haziran 2020 Perşembe günü saat 10:00’a kadar aşağıdaki üç e-posta adreslerine durumlarını yazmaları ve temasa geçmeleri gereklidir.

THE ATATÜRK INSTITUTE PHD ENTRANCE EXAM

There will only be an oral exam for the Ph. D applicants. All the candidates are invited to the  exam.

The exam will take place on Thursday, June 11, 2020 between 10:00 and 17:00.

The exam will take place by using Zoom software. The candidates must have their phone numbers used in the application form with them. An approximate time interval list will be announced before the exam on the Atatürk Institute web site (www.ata.boun.edu.tr).

A Zoom link will be sent to your emai address used in the application form.

Those candidates who do not have internet access should contact the following email addresses no later than June 4, 2020 at 10:00.